Home » Ikke kategoriseret » Corona smitten – en udfordring for parforholdet – Nu online parterapi eller i dit eget hjem

Corona smitten – en udfordring for parforholdet – Nu online parterapi eller i dit eget hjem

Parforholdet bliver i den grad udfordret i denne tid. Bekymringer omkring fremtiden kan være svære at dele. Konflikter og dårlig kommunikation, sammenholdt med bekymringer om økonomi og arbejde, kan afføde frygt og afmagt. Når man bliver presset reagerer men med at gå i forsvar. Det sker ubevidst og hver især har sin foretrukne forsvarsmekanisme, afhængig af hvordan man er som person. Der er tre typiske måder at reagere på.

De tre forsvarsmekanismer: Kamp, flugt og frys

Kamp: Denne gruppe reagerer med kamp og siger at “ vi skal klare det her”. Den har klare meninger om hvordan i skal klare det og kan have svært ved at høre sin partners bekymring og tanker omkring dine meninger. Den kan føle sig alene i det fordi partneren ikke forholder sig til problematikken. Ligemeget hvad, vil en typisk konflikt ende med dårlig kommunikation og hvad herefter følger.

Flugt: Denne gruppe reagerer med flugt og siger” jeg vil ikke mere, jeg vil skilles”er ligeglad med argumenter, er upåvirkelig i forhold til partnerens følelser og kan ikke mærke sig selv. Sorg og afmagt der ligger som får denne gruppe til at flygte.

Frys: Denne sidste gruppe reagerer med at fryse, vil ikke kunne forholde sig til fakta eller partnerens meninger. Er bange for at reagere af frygt for at blive forladt og gøre situationen være.

I alle tre grupper vil en struktureret kommunikationsform kunne forhindre konflikter, som i værste fald kan føre til opløsning af parforholdet.

Jeg tilbyder parterapi online til de par som foretrækker denne kontakt eller jeg kan tilbyde at komme i jeres eget hjem med hensyntagen til de gældende forholdsregler til corona.

 

Comments are closed.